Om os

Børnehuset Novrupvej er en selvejende integreret institution med  børn i alderen 0-6 år. Børnehuset er fordelt på tre huse:

  • Vuggestueafdeling med 38 børn
  • Børnehaveafdeling med 40 børn
  • Vi har lokaler i beboerhuset

Vi ligger i udkanten af Esbjerg tæt på grønne områder og i nærområdet er der mulighed for at benytte områdets mange forskellige legepladser. Lige udenfor vores dør har vi busstoppested og kan derfor komme på udflugter rundt i hele byen.

Vores pædagogiske arbejde:

Vi mener at de vigtigste opgaver vi har i dagligdagen er omsorg,læring og opdragelse. Det er vigtigt at børn og voksne har et godt samspil, for at børnene kan udvikle sig til stærke, sunde, ressourcerige og sociale kompetente mennesker. Vi mener det er vigtigt at børn indgår i tætte relationer til voksne og andre børn. Denne anerkendende tilgang kræver fokus på at:

  • det altid er de voksne, der har ansvaret for relationen.
  • kvaliteten af relationer har betydning for barnets udvikling.
  • kun det, vi tillægger betydning, bliver betydningsfuldt.
  • følelser smitter- både de gode og negative- værre end influenza.
  • børn lever op til vores forventninger- både de gode og negative.
  • kommunikationen er nøglen i den menneskelige udvikling.
  • vi ser, møder og anerkender andre.

Primærpædagog:

Da vi mener, at det er vigtigt med en tæt relation imellem det enkelte barn og pædagogen, har alle børn en primærpædagog, som er hovedansvarlig for barnet.
Barnets start i børnehuset:
For at barnet kan blive tryg ved børnehuset, er det vigtigt som forældre at sætte tid af til en stille og rolig indkøring. Det er individuelt fra barn til barn, hvornår de er trygge ved de nye voksne og institutionen. Typisk foregår det på den måde, at forældre og barn kommer på besøg, og tilbringer lidt tid sammen på den stue barnet skal gå. Herefter aftaler man de næste dages forløb.

Tøj:

Børnene skal have skiftetøj med efter vejret. Vi vil gerne have, at der altid ligger skiftetøj, bleer og hjemmesko i garderoben. Det er en stor hjælp for personalet i hverdagen, hvis du skriver navn i alt det der tilhører dit barn. Der bliver løbende  ryddet op i glemt tøjskufferne. Det der ikke er hentet bliver videregivet til genbrug.

Mad:

Institutionen åbner i vuggestuen, der serveres morgenmad mellem 6-7.15.( Morgenmaden består af grød og brød med tilbehør.) I vuggestuen har alle børn madpakke og frugt med, der er frokost kl. 10.30 og frugt kl. 14.00. I børnehaven skal børnen have madpakke og frugt med. Frokost kl. 11.30 og frugt kl. 14.00. Husk at skrive navn på madkassen og frugtposen.

Sygdom og fravær:

Hvis dit barn ikke kommer, vil vi gerne have besked. Når dit barn er klar til at komme i institutionen igen, er det vigtigt for dit barn at være så frisk, at det kan klare en almindelig institutionsdag.

Fødselsdage:

Vi vil meget gerne fejre jeres barns fødselsdag i institutionen og vi gør meget ud af, at fødselsdagsbarnet bliver fejret.
Jeres barn er velkommen til at medbringe noget til uddeling. Vi anbefaler, at der medbringes boller, is eller frugt. Ønsker I, at medbringe boller, vil vi gerne være behjælpelig med at finde opskrifter.
Aftal og planlæg fødselsdagen med stuepædagogen, nogle dage inden, så vi kan være godt forberedte.

Forældresamtaler:

Vi tilbyder samtaler en gang om året. Se efter opslag. I øvrigt kan der altid aftales en samtale, hvis behovet opstår.

Legetøj:

Der afholdes legetøjsdage, se efter opslag eller spørg på stuen. Hvis dit barn medbringer legetøj, er det på eget ansvar. Overvej hvad I medbringer, da personalet ikke har mulighed for at holde styr på legetøjet.

Vigtigt:

Hvis barnet bliver hentet af andre end dig, skal personalet have besked, det kan også skrives på Tabulex. Vi udlevere kun børn efter aftale. Husk hele tiden at oplyse når du skifter arbejde, får nye telefonnumre eller skifter adresse, det er vigtigt vi kan få kontakt til dig.
Indmeldelse/udmeldelse:
Al ind- og udmeldelse sker gennem Esbjerg kommunes dagtilbud. Inden du træffe beslutning om indmeldes er du hjertelig velkommen til at aftale tid til en rundvisning i institutionen, ring på vores hovednummer 76162230 og aftal nærmere.

Udmeldelse skal ske med en måneds varsel, medmindre der er tale om overflytning til en anden institution i Esbjerg kommune.

Tabulex:

Tabulex benyttes til at krydse dit barn ind og ud af institutionen. Af hensyn til sikkerheden er det vigtigt, at du som forælder husker at krydse ind. Ligeledes er det kun tilladt voksne at benytte skærmen.

Du kan følge med i dit barns hverdag ved at kigge på Tabulex. Hver stue skriver dagligt dagbog.

Tabulex bruges også som et redskab til pædagogisk dokumentation.

Ledelsen:

I Børnehuset Novrupvej består ledelsen af:

Leder: Daniel Rasmussen – daras@esbjergkommune.dk

Daglig pædagogisk leder: Anne Birgitte Josefsen – abjo@esbjergkommune.dk.

Du er altid velkommen til at skrive, ringe eller komme forbi kontoret. Da vi ligger op til et tæt forældresamarbejde vil alle spørgsmål og henvendelser være velkomne.

Bestyrelsen:

Formand: Kristian Laasholdt

Email: kristianlaasholdt@gmail.com

Næstformand:

Forældre: Yeliz Begovic, Malene Thagaard Hansen, Mette Mølvad Volden Laursen, Nermina Omic

Åbningstider

Mandag-torsdag: 06.00-16.30
Fredag: 06.00-16.00

 

Traditioner

Vi forsøger at bibeholde gamle traditioner såsom:

Fastelavn, Påske, Sankt Hans og Jul.

Adresse og telefon

Børnehuset Novrupvej
Novrupvej 8
6705 Esbjerg Ø
Telefon 76162230

26-01-2016 Arbejdstilsyn

Legepladsrapport 2017

Tilsynsrapport 2018

Den styrkede pædagogiske læreplan

Vedtægt

Driftsaftale

Eksterne links

Esbjerg Kommune Børne og Ungepolitik

Esbjerg Kommune Paradigmeskifte version 2.0

Den styrkede pædagogiske læreplan